skip to Main Content

Hoveniers sinds 1764

Wij geloven in de beleving van de tuin door balans en harmonie te creëren. We willen je hiermee tot rust brengen, laten ontspannen én laten genieten. Als specialist in tuinontwerp, tuinaanleg en tuinonderhoud, realiseren wij prachtige en unieke tuinen. Dit doen wij al sinds 1764.

Koelemeijer Tuinen staat voor unieke tuinen en tevreden klanten door:

  • Onze jarenlange expertise;
  • Een goed doordacht plan;
  • Persoonlijke aanpak;
  • Heldere communicatie;
  • Gratis tuinontwerp;
  • Opgeruimd staat netjes.

Oorsprong in de achttiende eeuw

De grondleggers van het bedrijf – de familie Koelemeijer – kwamen oorspronkelijk uit Duitsland en vestigden zich in de achttiende eeuw in Wormer. De grond was in deze contreien betaalbaar en in de omgeving van Wormer woonden veel rijkelui door gedreven handel in de Zaanstreek. Ook het hoveniersbedrijf van de familie Koelemeijer groeide gestaag, dankzij de vele tuinen van de notabelen die zij mocht onderhouden.

Siertuinen met planten en bestrating

Na de oorlog – in het begin van de jaren vijftig – veranderde het koopgedrag van de mensen. De tijden werden beter en er vond een geleidelijke overgang plaats in het gebruik van de tuin. Van een plek om groente en fruit te verbouwen, transformeerde de tuin naar siertuinen met planten en bestrating. Zo ontstond in Wormer het eerste tuincentrum Koelemeijer. In de jaren zeventig richtte Koelemeijer ook in Zuidoostbeemster nabij Purmerend een tuincentrum op. Het groeide uit tot één van de grootste tuincentra van Nederland. Eind jaren negentig neemt Blokker de tuincentra van Koelemeijer over en wordt de naam gewijzigd in Overvecht.

Begrip in Noord-Holland

Het hoveniersbedrijf wordt voortgezet en is tot op de dag van vandaag een begrip in Noord-Holland op het gebied van tuinontwerp, tuinaanleg en tuinonderhoud. Als geen ander zijn onze specialisten bekend met iedere denkbare tuinstijl. Niet voor niets zijn er ontelbaar veel droomtuinen tot stand gekomen aan de hand van de ontwerpen van onze meesters én uit de handen van onze vakbekwame hoveniers.

Maak een afspraak Telefoon 085 – 2393630

Back To Top