skip to Main Content

Beplantingsplan maken

De tuinarchitecten van Koelemeijer Tuinen zorgen ervoor dat al jouw wensen en ideeën voor bomen, planten en bloemen worden vertaald in een mooi en goed doordacht beplantingsplan.

Een beplantingsplan voor de finishing touch van je tuin

Een beplantingsplan maken zorgt voor de ultieme finishing touch van je tuin. Het beplantingsplan geeft aan hoeveel planten van welke plantensoort op een bepaalde plek in de tuin komen te staan. Met wat voor grondsoort heb je te maken? Welke stijl heeft je tuin?  Ligt je tuin op het zuiden of op het noorden en is er veel of juist weinig schaduw of zon? Belangrijke vragen die een onderdeel vormen bij het maken van een beplantingsplan. De tuinarchitecten van Koelemeijer Tuinen zorgen ervoor dat al jouw vragen worden vertaald in een mooi en goed doordacht beplantingsplan.

Waarom een beplantingsplan laten maken bij Koelemeijer Tuinen?

  • Vrijblijvend bezoek bij je thuis om de tuinligging in kaart te brengen;
  • Het maken van het beplantingsplan is gratis als wij de tuinaanleg mogen verzorgen;
  • Vakkundig en met zorg geplant;
  • Na twee maanden contact over jouw eerste ervaringen en tevredenheid;
  • Het hele jaar door een fraaie groene tuin.

Leven en kleur in de tuin

Een tuin zonder planten nodigt niet uit om in te verblijven en mist onmiskenbaar sfeer. Planten zorgen echter voor leven en kleur in de tuin. Je tuin wordt aantrekkelijker naarmate er meer aandacht is besteed aan mooie plantencombinaties, de inpassing van wintergroene hagen en andere planten. Ook het gebruik van opvallende voorjaarsbloeiers en planten met warme herfstverkleuring, zijn vast te leggen in een goed doordacht beplantingsplan.

Plantplek van de tuinplanten

Meestal bestaat een volledig beplantingsplan uit een tekening waar de plantplek van de verschillende tuinplanten staat aangegeven en een plantlijst. De plantlijst geeft een overzicht van het aantal gebruikte planten per soort. Veelal wordt door onze tuinarchitect een kruising of cultivar gebruikt die net weer andere kwaliteiten heeft dan de plantensoort.

Beplantingsplan laten maken naar wens

Wil je een beplantingsplan laten maken? Koelemeijer Tuinen komt bij je langs om de tuin in kaart te brengen. Voor iedere tuin weten zij een vakkundig en verantwoord beplantingsplan te maken, waarbij jouw wensen, ideeën en de tuinstijl in goed overleg worden meegenomen. Ook voor een kleine schaduwrijke tuin of een zonovergoten dakterras vinden we altijd een oplossing die rijk is aan beplanting. Zo kun jij genieten van een groene en bloeiende omgeving.

Maak een afspraak Telefoon 085 – 2393630

Back To Top